Следвайте ни

Спецакция срещу битовата престъпност в Карловско, четирима са в ареста

viber icon

Служители на полицията в Карлово проведоха специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на битовата престъпност" на територията на село село Христо Даново. Под надзора на Районната прокуратура там са започнати три бързи и едно досъдебно производство.  

За притежание на наркотични вещества е задържан  30-годишен мъж от  Сопот. От лицето при личен обиск е иззет 13,711 гр. амфетамин. Бързите производства са образувани  по линия акцизни стоки - за притежание на тютюн и пълнене на цигари и безакцизен алкохол. 

В рамките на спецоперацията е установен  и задържан водач на превозно средство, представил пред проверяващите неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от Република Гърция. 

Предварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление е започнато срещу лице, в дома на което е открит безакцизен  тютюн.  

Проверките са обхванали общо 181 превозни средства, 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга.  В районното управление са доведени 15 лица.  

При съвместни проверки с представители на НАП, Агенцията по безопасност на храните и РИОСВ са съставени  6 акта за установяване на различни нарушения свързани с неспазване на санитарно-хигиенни изисквания,  несъответствия  на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, работеща без съответното разрешително. 

По Закона за движение по пътищата  са съставени 20 акта  за установяване на административно нарушение и 29 фиша. Констатирани са също 35 нарушения по Закона за българските лични документи, за които проверяващите са съставили и връчили актове.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лален

Лален

07.07.2020 | 22:46

" За кокошка няма прошка" Гарантирано от Гроб! Приберете си кмета в затвора нали вече има присъди. Кмет които се крие зад имунитета, докарал само боклуци в града ни.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?