Следвайте ни

Спасяват болницата в Сопот с временен управител

viber icon

Сопот спасява общинската болница „Иван Раев“ с временно изпълняващ длъжността „управител“. На този пост да бъде назначен досегашният шеф д-р Стефан Анастасов, предлага на Общинския съвет кметът на общината Деян Дойнов. Ако местният парламент одобри предложението, ще се гарантира дългосрочност на управлението и ръководството ще има възможност да осъществи поредица от мероприятия и процедури, с които лечебното заведение да оцелее и се развие.

Както „Марица“ неколкократно писа договорът на болничния шеф изтече още преди година и половина. Затова от тогава досега местният парламент удължаваше срока му на управление месец след месец. 

Болница „Иван Раев“ е специализирана за долекуване на заболявания след инсулти и инфаркти и страда от хронично недофинансиране от НЗОК. От фалит я спасява местната власт с периодични „инжекции“. 

След неколкократни обсъждания на положението на болницата и общинската администрация, и общинският съвет смятат, че заедно с досегашния управител, който макар и с временен статут, ще успеят да измъкнат лечебното заведение от кризата.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?