Следвайте ни

Спасиха паветата в Баня

viber icon

Три основни обекта ще бъдат обновени в Баня, два от тях обхващат т. нар. стар център на града. Първият от обектите е участъкът от улица „Карловска“, който започва от улица „Байкал“ край бензиностанцията и стига до края на училищния двор при пресечката с улица „2 юни“. В техническите изисквания, посочени в условията на обществената поръчка за изпълнение на проектиране и строителство на обекта, са заложени дейности по подмяна на водопроводната мрежа, изграждането на нови тротоари и възстановяване на уличната настилка с гранитни павета.

Вторият обект е преасфалтиране на улица „Родопи“ и изграждане на нови тротоари. Там вече е подменен водопроводът и се очаква с благоустрояването на улицата да не се налагат ремонтни дейности в близко бъдеще.

Третият обект е градинката при старото кметство между улиците „Байкал“ и „Липите“. Тази зелена зона също ще бъде благоустроена с ново осветление, места за отдих и подобряване на зелената площ.

Финансирането на проекта е от общинския бюджет за 2021 година.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?