Следвайте ни

Сопот възобновява общественото обсъждане по важни теми

Всеки месец сопотненци ще получават публична справка на бюджета на общината

viber icon

Община Сопот ще възобнови провеждането на публични срещи с обществеността по теми, които са важни за развитието на град Сопот и село Анево. Срещите бяха преустановени в началото на зимния сезон през 2020 г. заради противоепидемичните мерки и невъзможността за събиране на хора в закрити пространства. С настъпването на пролетта и затопляне на времето организацията на обществено обсъждане на пл. „Иван Вазов“ отново е възможна.  Това заяви кметът на подбалканската община Деян Дойнов.

Общинската администрация дава в аванс някои от темите, които предстои да бъдат представени. Както "Марица" писа наболелите въпроси, свързани с управлението на общинската болница и нерегламентираните сметища, са особено важни и интересът към тях е огромен. 

Икономическото развитие на общината е тясно свързано с туризма, инфраструктурата и добрата финансова стабилност, затова ежемесечно ще бъдат представяни справки за приходната и разходната част на бюджета. 

Община Сопот ще информира своевременно гражданите за хода на съдебните дела, в които тя участва като страна, заяви кметът Дойнов. 

Сред основните теми се нареждат и основните дейности в секторите образование, социални дейности и спорт. 

Село Анево ще бъде включено в обществените срещи в Сопот, но и ще има самостоятелни такива, когато има повод. 

Предстои и провеждане на срещи в големите квартали.  

Очаква се първите срещи да се проведат през месец май, но конкретни дати ще бъдат уточнявани, когато епидемичната обстановка позволи това. От общината заявиха, че междувременно всички граждани могат да изразяват своето мнение, да предлагат теми, които да бъдат включени в срещите, и да задават въпроси писмено по e-mail: [email protected] и [email protected] 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?