Следвайте ни

Сопот без вода, оръжейниците от „Подкрепа“ на бунт пред общината

viber icon

Безпрецедентен протест  на синдикалисти  от КТ „Подкрепа“ във ВМЗ се състоя в Сопот. Той бе заради недостиг на вода в мрежата и  насочен срещу общината. Като причина  оръжейниците да излязат от работа в 11.00 часа и да протестират, се сочеше градски слух. Според мълвата живителната течност се насочвала за нуждите на оръжейния гигант и гражданите оставали без вода.  Лидерът на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ  ЕАД Димитър Атанасов не пожела да уточни източника на този слух, но даде се разбере, че бил  от хора, близки до администрацията, които целели да  насочат негодуването на гражданите срещу  ВМЗ.

Това е пълен абсурд, отсече  временният кмет на Сопот Николай Новаков.  Има недостиг на вода и ако това продължи, ще обявим бедствено положение, каза той.

Има нарушено подаване на вода в Сопот, заяви пред кореспондента на „Марица“ управителят на В и К  ЕООД - Пловдив  Спартак Николов. Първата причина  е дългото засушаване през това лято и силно намалелия приток на вода от Дамлъ дере – един от основните водоизточници. Паднало е и нивото  на водата, която се добива  от кладенците край Сопот.  Освен това на 14 октомври, понеделник, бе аварирал напорния водопровод, съобщи Спартак Николов. Три часа са били необходими на работници от В и К да източат водата от системата и да се заемат с ремонта на голямата тръба.

Знам за проблемите в Сопот, постоянно съм във връзка с господин Новаков, който сега е временен кмет, заяви още Николов. Разпоредил съм  на местния клон на В и К  във водоподаването да балансира между интересите на гражданите и на ВМЗ. Но жителите на Сопот са   приоритет за нас.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?