46

Социалистите от Карлово също искат среща с Нинова за ВМЗ-Сопот

Смяната на директорския борд на ВМЗ-Сопот, направен  преди три дни от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, предизвика реакция и от страна на Общинският съвет БСП – Карлово. На свое заседание, проведено снощи, общинското ръководство на социалистите обяви, че инициира среща с министъра на икономиката и индустрията и председател на БСП Корнелия Нинова, за да се обсъдят възникналите проблеми и се гарантира устойчивото развитие на ВМЗ- Сопот и региона. Силно притеснени сме от направените на 03.06.22 г.  кадрови промени в ръководството на завода, се казва в позицията, разпространена до медиите. Разбираме опасенията на работниците и служителите на ВМЗ ЕАД, че честите промени на ръководството на дружеството с хора, далеч от специфичното му производство, могат да доведат до влошаване на икономическите му резултати, пишат още социалистите от Карлово.

От ОбС на БСП - Карлово припомнят, че повече от 30 години общинската организация на БСП – Карлово доказва своята загриженост за състоянието и развитието на ВМЗ ЕАД като държавно и структуроопределящо предприятие, както за региона, така и за страната.

В продължение на всичките години на прехода социалистите от община Карлово водят борба за запазване статута на ВМЗ ЕАД като държавно предприятие.

Борихме се да запазим работните места на хиляди наши съграждани. Ние бяхме тези, които през 2013 г. предотвратихме фалита на завода, припомнят червените. 

Дълги години ВМЗ ЕАД е изграждало свои специалисти в областта на специалното производство и считаме, че в региона има достатъчно подготвени специалисти, които да бъдат привлечени на всички нива в ръководството на предприятието.

Такъв мениджмънт на човешкия капитал ще даде стимул за реализация, както на доказали се специалисти, така и на млади хора, които да се обучават в специфичните за ВМЗ ЕАД професии.

Вчера двата синдиката във ВМЗ обявиха, че готвят протести срещу решението на Нинова за смяна на директорския борд и че я канят на разговор при тях в предприятието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Оставка

Оставка

07.06.2022 | 13:06

Оставка на Нинова!

Отговори
2 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?