Следвайте ни

Сменят управата на карловската болница, командироват специалисти

viber icon

В карловската болница МБАЛ “Д-р Киро Попов“ ще има 41 легла в новосъздаденото COVID отделение. Допълнителните 20 легла са разкрити със заповед на РЗИ - Пловдив  по искане на директора на болницата. 

Основният проблем е, че в лечебното заведение липсва достатъчно персонал. В нея работи само един инфекционист – д-р Анета Милушева, която управата иска да разпредели в новооткритото отделение. Д-р Милушева предупреди, че ще подаде оставка с мотив, че  медицинският персонал  изнемогва.

Днес в Областна управа беше спешно свикана среща с участието  на председателя на ОБС Карлово Доньо Тодоров, зам. – кмета на общината Николай Цветков, управителя на МБАЛ д-р Христо Пелев и представител на РЗИ. След разговора  с председателя на Областния кризисен щаб Дани Каназирева се реши управлението на болницата да бъде сменено, за да не се стига до повече проблеми с персонала.

Ковит отделението се разполага на третия етаж. Там ще се премести персоналът на Инфекциозно отделение  заедно с командировани от слетите две отделения сестри и лекари, за да се набави  човешкият ресурс.

Трябва да организираме хората така, че да няма голям престой в отделението, а тези с отрицателен тест да се лекуват в Пулмологично отделение, защото освен Covid-19, в момента има и други вируси. Обсъдихме решението с д-р Милушева, тя обеща да си помисли да не напуска болницата“, заяви управителят д-р Христо Пелев. 

Осигурените лекари за допълнителното ковид отделение са пулмолог, гастроентеролог, невролог, д-р Милушева и един доброволец. Двама студенти от V. и VI. Курс по медицина също са заявили желание да се включат. 

Проблемът е чисто организационен, защото липсва комуникация между управителя и медицинския персонал. Това е причината много качествени лекари и сестри да напуснат през последните години. Имаме констатирани немалко нарушения – не се въвеждат в националната система пациентите с ковид още от самото начало, от март. Все още при проверка в Здравната каса излиза информация пациенти, които лежат повече от 30 дена в ковид отделението, което категорично няма как да се случи, тъй като карловската болница не приема интензивни случаи, както  УМБАЛ „Св. Георги“. Ние не можем да си позволим компромиси с управлението на която и да е болница. Считаме, че в полза на населението и целия медицински персонал на карловската болница е или временно да се отстрани сегашният  управител и да се назначи друг, или същият да бъде сменен изцяло“, коментира Дани Каназирева. 

Смяната на управата трябва да се разгледа от принципала -  Общински съвет Карлово. Въпросът ще бъде обсъден с кмета на града и ще се вземе решение. Предстоят и проверки в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ заради откритите нарушения. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Дарт Ведар

Дарт Ведар

07.11.2020 | 19:59

Айде да изпратим на планетата на Ковида всички, пловдивски управници! Фа се спадим от тази, проста, тъпа и нагла напаст Гербараска!

Отговори
1 0
Стаменов

Стаменов

07.11.2020 | 18:41

Време е да сменят Здравка. Не става за нищо, освен да назначава нейни хора

Отговори
6 0
Да си ходи в Комина

Да си ходи в Комина

07.11.2020 | 19:25

Сменете областната. Лекарите мрем. Тази е неспособна

Отговори
4 0
Бодра смяна

Бодра смяна

07.11.2020 | 18:07

А управата на Пловдив, кога ще я сменяме? Ако така продължи да сменят докторите и сестрите да не се наложи Здравката и Зикито да ги ликуват пациентите!

Отговори
8 0
Голямата Воня

Голямата Воня

07.11.2020 | 17:46

Правилно е сега да назначат за директор 72годишната баба Клинджарова заради, която уволниха старшата сестра на Окр. Болница за да я направят нея старша, пък после Спас Гърневски се възмути, че бабата всъщност е майка на Областната и нещата яко замирисаха!

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?