Следвайте ни

Смъртоносно! Водопадът убил Петър Лухов с 1900 литра в секунда

viber icon

Преди да полети във водопада Сучурум 21-годишният Петър Лухов е скачал само по долни гащи във вир край Баража над Карлово, научи „Марица“.

Най-вероятно Петър Лухов е скочил във водопада, за да доказва на себе си и на приятелите си силата и уменията си да плува в ледени води. Предлолага се, че затова се е снимал многократно на фона на Сучурум и е пращал снимки на приятелите си, след което е скочил и от скалите на Сучурум.

Същия ден по-рано, когато компанията е тръгвала от местността Кръста към хижа „Хубавец“ Петър се е събличал по тениска и три четвърти долни гащи и е скачал във вира до Баража. Той е влизал многократно, въпреки че водата в началато на май е все още ледена.

Момчетата този ден са пили алкохол, според запознати е възможно да са употребявали и дрога. Предполага се, че Петър е скачал в ледената водата под въздействието на питие или на дрога или  и на двете. Дали обаче това е така, че покаже експертизата на Съдебна медицина, която се очаква да бъде готова  утре. Тогава ще  стане ясно и дали смъртта е настъпила вследствие на травми, на  хипотермия или сърцето на младежа е спряло след скока в студената вода.

1900 литра вода в секунда е падала върху Петър Лухов след като  младежът се е хвърлил във водопада, силата и  е могла да убие всекиго. След това водата е въртяла момчето в продължение на седем дни, като нивото и силата и постепенно са отслабвали. 

Едва днес водолазите успяха да влязат в казанчето на водопада Сучурум – малко езерце между скалите, в което се стоварва водата.

Днес нивото на водата бе насравнимо по-ниско и водният отток по-малък  от  деня, когато 21-годишният младеж скочи във водопада. Това позволи на водолазите да влязат във  вира. Тялото е било заклещено между два огромни камъка и затова макар и силна, водата не е могла да го изтласка.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Жалко

13.05.2020 | 23:28

Жалко за момчето.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?