Следвайте ни

Сливат две отделения в МБАЛ-Карлово заради пандемията

viber icon

Има недостиг на лекари и медицински персонал в карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“. За това алармира лекарката в Инфекциозно отделение д-р Анета Милушева.

Тя съобщи още, че медиците изнемогват, но се справят с много часове извънреден труд и с помощта на доброволци, които работят в отделението. Информацията бе потвърдена и от управителя на болницата д-р Христо Пелев.

Към днешна дата в болницата има осем души от медицинския персонал, в това число и двама санитари, които не са на работа, тъй като са с положителни проби от PCR - тестове.  Трима от тях са лекари, три са медицински сестри. Сред медиците с положителна проба е лекар от Детско отделение, което бе затворено преди няколко дни. То ще започне да приема пациенти отново до край на тази седмица.

Болницата изпитва натиск от страна на заболели от коронавирус пациенти, заяви още д-р Христо Пелев. От началото на пандемията в здравното заведение са лекувани 302-ма човека, през септември техният брой е бил 19, а този месец до 20 октомври числото вече е 18.

Инфекциозното отделение на карловската болница разполага с 10 легла, както и самостоятелни боксове, които са напълно изолирани. Но поради очаквания за завишаване на броя на положителните  с ковид -19 и заболелите от сезонните пневмонии, ръководството на болницата обмисля да увеличи броя на резервните легла. Предстоят заседания на административния и на медицинския съвет на болницата и на тях ще обсъдим възможността да настаним неврологично и вътрешно отделение на един етаж и да освободим един етаж за болни от коронавирус и пневмонии, заяви д-р Христо Пелев.

Той, както и д-р Анета Милушева от Инфекциозно отделение, призоваха хората да спазват всички мерки срещу заразата – носенето на маски и дистанцията помагат, категорични са те. Нека болните и заразените бъдат по-малко, обърна се във ФБ към хората д-р Милушева.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?