49
Следвайте ни

След изложението в Кайро ВМЗ-Сопот сключва нови договори за 100 милиона лева

viber icon

ВМЗ – Сопот сключва нови договори за производство на специална продукция за над 100 милиона лева. Това стана след много успешното представяне на най-голямото предприятие от българския военно-промишлен комплекс на изложението „EDEX 2021“ в Кайро, Египет. ВМЗ участва там заедно с още 11 български фирми. 

 „EDEX 2021“ е едно от най-големите специализирани международни изложения в Арабско-африканския регион. То се проведе от 29 ноември до 2 декември.

 България бе във фокуса на събитието благодарение на институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката, припомниха участниците в изложението.

Интересът към възможностите за производство и доставка на продукти за отбранителната индустрия, представени от ВМЗ-Сопот, доведе до положителни резултати за дружеството. Още през следващата седмица в предприятието ще дойде чужда делегация, а до края на настоящата година ще бъдат подписани три нови договора.

В момента във ВМЗ-Сопот се създават условия за добро развитие на дейността през 2022 година. През последните седмици бяха сключени договори за над 30 милиона лева. За сравнение през месеците май, юни и юли нямаше нито един подписан контракт, посочват от дружеството. 

В ход са договори за нови пазари и затвърждаване на съществуващите. Ежеседмично най-голямото предприятие за боеприпаси у нас се посещава от поне три делегации, водени от различни търговски партньори. В рамките на следващите два месеца ще бъдат сключени договори за около 100 милиона лева, гарантиращи работа през цялото първо шестмесечие на 2022 година.

Оперативното ръководство на ВМЗ ЕАД отново заявява своята позиция, че медийният шум и политическото говорене по теми, засягащи българския военно-промишлен комплекс, са вредни и работят срещу интересите на страната.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?