Следвайте ни

Скандал! Не допуснаха кметове от ГЕРБ на среща с Румен Радев в Калофер СНИМКИ

viber icon

Кметовете на малките населени места са натоварени с логистиката на изборите, заяви президентът пред сдружението на общините 

Кметовете на ПП ГЕРБ не бяха допуснати на среща с президента Румен Радев в Калофер днес. Проявата бе по покана на кмета на кмета на Калофер Румен Стоянов, който е председател на Сдружението на кметовете на кметства. Мотивът кметове на ГЕРБ да не бъдат приети на срещата бе, че залата е малка и няма място.

Почти едновременно с Румен Радев в Калофер пристигнаха кметовете на Карлово д-р Емил Кабаиванов и на Стамболийски Георги Мараджиев, който  е координатор на ГЕРБ за Пловдивска област.  С тях бяха  депутати и кметове на населени места от ГЕРБ, за да положат цветя на паметника на Христо Ботев по повод неговата рождена дата. 

Минути след като започна срещата на Радев с петима представители на кметовете на малките населени места Кабаиванов и Мараджиев поискаха да се присъденият към срещата. Те обаче излязоха почти веднага от кметството. Върнаха  ни, каза, че залата е малка и няма място за повече участници, заявиха двамата. Те искали да споделят с президента, че за тях няма значение датата на предстоящите парламентарни избори, уточниха Кабаиванов и Мараджиев.

Малко по-късно опит да участва в срещата направи Румяна Самоковарева, кмет на Крумово от ГЕРБ и член на УС на Сдружението, ръководено от Румен Стоянов. Дори не бях информирана, че има такава среща, възмути се тя. Ако имах възможност щях да кажа на президента да не дали кметовете според партиите им, каза кметицата на Крумово.

 

Нямам идея, за това, което казвате, заяви в отговор на журналистически въпроси Радев. Аз съм поканен от г-н Стоянов, но участниците в срещата не бяха само една политическа пария. Аз не деля кметовете на членове на различни политически партии, в никакъв случай. Когато разбрах, че г-н Кабаиванов е в музея на Ботев изпратих г-н Стоянов да го повика, за да се видим, каза Радев.

Не политизирам, не знам че има други хора, желаещи  среща с мен. Ето кметът ме кани, идвам тук, обясни президентът. Уговорихме тази среща със сдружението на кметовете на кметства, защото каквито и да са решенията и  хронограмите относно изборите, които се създават на високо ниво, накрая на цялото натоварване и отговорност пада върху кметовете.  Кметовете са натоварени със сериозни отговорности, най-вече в логистичното осигуряване, което трябва да бъде гарантирано, за да има всички предпазни средства, дезинфектантни, за да могат хората  да имат желание да заемат длъжности в секционните избирателни комисии, за да  могат хората да дойдат и да гласуват.

Проблемите са няколко – ресурсни, материални и човешки. Притесненията са, че в условията на пандемия трудно ще се намират хора за съставите на секционните избирателни комисии,  все по-трудно ще се намира решение, ако има такава ситуация за мобилни екипи с урни, които ще посещават домовете на карантинирани хора, на хора в изолация. Това е сериозен  проблем и трябва да му се обърне внимание на най-високо ниво. И най-вече държавата трябва да се ангажира с  осигуряването на всички ресурси, - лични предпазни средства, дезинфектанти, които трябва да стигнат до хората в секциите навреме, обясни президентът.

Преди това Румен Радев положи цветя на паметника на Христо Ботев.  За Ботев свободата и родината са над всичко, именно за това съм тук, за почета този български велик поет и революционер, който остава за винаги в сърцата на българите със силата на своя личен пример и с тези негови непреходни завети, заяви държавния глава.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Ееееееййййй

Ееееееййййй

06.01.2021 | 23:27

Радев се оказа най-върлия комунист от всички комунисти ! Повръща ми се от този индивид!

Отговори
4 8
Срещу Юда обединени

Срещу Юда обединени

06.01.2021 | 23:11

Радев е куманист според чифутските писания Аз съм фашист пак според чифутските писания Кво ни обединява с Радев ли Омразата към Чифутите и техните мекерета Ако е срещу Чифутщината и с Дявола ортак ставам

Отговори
4 0
Фукарийки

Фукарийки

06.01.2021 | 20:26

Аууууу селската кметица на Крумово не можала да се срещне с Президента Радев! Сакън

Отговори
15 7
ха-ха

ха-ха

06.01.2021 | 20:35

Тази е баш фукарийка

Отговори
13 6
Що бе

Що бе

06.01.2021 | 23:31

Президентчето също е селянин !

Отговори
4 6
Umen

Umen

06.01.2021 | 20:03

Много гербави тролчета бе

Отговори
17 12
Бъбу

Бъбу

06.01.2021 | 19:57

Лъжи, лъжи и пак лъжи от Радев, не разбрал за другите кметове..... Не знам кои са му феновете на този, но лично аз с облекчение ще си отдъхна когато си отиде.

Отговори
18 18
Пламен Стоянов

Пламен Стоянов

07.01.2021 | 08:39

Засега доказан лъжец е Мутрата – осъждан е за лъжа. Радев не е, затова, смотани гербери, затваряйте си миризливите усти. А след изборите цялото ви полит бюро се нанесе трайно в затвора!

Отговори
4 2
Керпеденов

Керпеденов

06.01.2021 | 19:47

Румен Радев е страхливец. Страх го е от неудобни въпроси, защото се е оплел в собствените си некадърни решения като пате в калчища.

Отговори
24 17
Нали

Нали

06.01.2021 | 19:28

Румен Радев е жалък селянин! За да изпълни заповедите на руските си господари, от които е зависим, е способен да хвърли майка България в братоубийствена гражданска война! Колкото по-скоро го изкараме за ушите от президентството, толкова по-добре за България! ИМПИЙЧМЪНТ!!!!!

Отговори
27 19

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?