Следвайте ни

Синдикалисти от "Подкрепа" във ВМЗ скочиха срещу шефа на директорския борд, готвят протест в София

Председателят на Съвета на директорите спрял парите за доставка на суровини и материали, твърди лидерът на "Подкрепа" Димитър Атанасов

viber icon

Членовете на ръководството на  КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот развяха синдикалните знамена днес преди обед, с това те заявяват, че няма да допуснат в предприятието да влезе председателят на Съвета на директорите  Иван Карабатаков. Причината е, че според членове на ръководството на синдиката шефът на борда е отказал да подпише конкретни договори, спрял е закупуването на материали и заводът не може да работи. Не можем да работим, да изпълняваме договорите си, заяви синдикалният лидер Димитър Атанасов.  Той допълни, че обмислят спиране на работа в завода.

Синдикалистите са готови в понеделник сутринта да потеглят за София, за да протестират пред Държавната консолидационна компания, която е собственик на ВМЗ.

Друга причина "Подкрепа" да иска оставката на  шефа на директорския борд е, че според синдиката Карабатаков правил опити да извади ВМЗ от забранителния списък за приватизация.

Изпълнителният съвет на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ вече поиска оставката на  Иван Карабатаков. Очакваме всеки момент писмо от Министерството на икономиката за ситуацията при нас, заяви още лидерът на „Подкрепа“ Димитър Атанасов.

През април тази година бе избран нов Съвет на директорите на ВМЗ. Тогава от борда отпаднаха Атанас Богданов и Трифон Кумчев. Като независим член на Съвета на директорите остана инж. Иван Гецов, който е изпълнителен директор. Начело на борда застана Иван Карабатаков. ВМЗ е 100% държавно дружество и е в списъка на предприятията, забранени за приватизация.

Снимка от Фейсбук

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?