Следвайте ни

Синът на карловката с COVID-19: Светкавично прекратих всички контакти

viber icon

59-годишната жена от Карлово, която бе настанена в Инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ не е имала други контакти в България, освен със сина си.

30-годишният мъж е военнослужещ в 61-ва Стрямска бригада. Той е бил в отпуск от 13 март и очаквал майка си да се прибере от Англия. След нейното хоспитализиране в карловската болница, синът не е влизал в контакти с други лица.

Още на 19 март той е изолирал съпругата и детето си при нейните родители, а на 20 март е посрещнал майка си на летището в Пловдив, съобщиха от 61-ва Стрямска бригада, където служи мъжът.

Той е под домашна карантина като спазва стриктно и отговорно, наложените мерки и ограничения, като е проверяван ежедневно от органите на МВР, съгласно законовите разпоредби, съобщиха от 61-ва Стрямска бригада.

Както „Марица“ съобщи, още в събота жената бе изолирана в Инфекциозно отделение на общинската МБАЛ. На връщаме от Англия тя е била пропусната в двете летища в Лондон и София, ала когато се прибрала вкъщи, почувствала болки в гърлото  и вдигнала температура 38.7 градуса.

Позвънила на тел. 112, а при прегледа нямала типичните симптоми – нито кашляла, нито имала задух. Тя обаче имала сърдечни проблеми, неотдавна и бил поставен стент. Затова д-р Пелев предприел мерки и я изолирал в Инфекциозното отделение. За нея се грижи медицински екип. 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Нещастници

23.03.2020 | 20:02

Госожата, дори е ходила в кооперативна банка да сменя паунди, знаейки че е болна. Къде е прокуратурата, да видим как ще реагират, глоби, присъди. Съмнявам се

Отговори
3 1

Наско

23.03.2020 | 18:08

Къде е кацнало последно. В София или Пловдив. Някой проверявя ли изобщо какво пишете и пускате в пространството

Отговори
6 1

Аха

23.03.2020 | 18:05

А защо тези, които го познават, съобщават, че е пазарувал от кварталния магазин?

Отговори
6 1

Giorgio Pasci

24.03.2020 | 05:38

Че защо да не пазарува? Да умре гладен по-добре ли е?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?