46

Шефът на Областното пътно проверява участъка в Анево, където загина Цветозара

Директорът на Областно пътно управление в Пловдив  Петър Попов отива днес в Анево. Той ще бъде на лобното място на двегодишната Цветозара, загинала при пътен инцидент, в който беше блъснати заедно с 53-годишната си баба. Директорът на Областно пътно управление – Пловдив заедно с  кмета на община Сопот Деян Дойнов и на Анево Николай Николов ще огледат този участък от Подбалканския път, за да набележат мерки за осигуряване на безопасно движение на пешеходците и автомобилите на територията на Анево.

Същото поискаха и жителите на Анево  Те настояват за поставяне на светофарна уредба и  обозначаване на две пешеходни пътеки, с които да се гарантира преминаването на деца и възрастни по опасното трасе. Аневци заявиха своите искания по време на общо събрание, на което присъстваха кметът на община Сопот Деян Дойнов, заместник-кметът Николай Новаков, общински съветници.

Инцидентът е много жесток, всички сме съпричастни с мъката на почернените родители, заяви Петя Пранжева от името на своите съграждани. 

В хода на обсъжданията жители на селото  заявиха, че след ремонта на Подбалканския път в участъка Иганово-село Васил Левски има проблеми на територията на Анево. Според Красимир Ганчев, който живее в  жилищните блокове на Анево ремонтът  е оставил този участък без тротоари. Там майка с детска количка не може да се движи, обясни той и допълни, че пешеходците трябва задължително да пресичат пътя, за да намерят по-удобно и безопасно място за придвижване.

Необходима е вертикалната и хоризонталната маркировка на трасето в Анево да бъде допълнена. Сега не е ясно например каква е допустимата пределна скорост за движение по пътя, заявиха аневци.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?