Следвайте ни

Шефът на карловската болница: Болните за хоспитализация не намаляват

viber icon

Управителите на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и МЦ 1  в Карлово представиха актуални данни за Ковид обстановката в общината.

Временната комисия за подпомагане дейността на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и МЦ 1 – Карлово към Общинския съвет проведе редовно заседание. На него бяха изслушани докладите на управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ – д-р Христо Пелев и управителя на МЦ 1 – Карлово д-р Атанас Юнаков. 

По данни на д-р Пелев, към 16.12.2020 г. през Ковид кабинета са преминали 220 пациенти, от тях 121 са хоспитализирани. В момента в Ковид отделението на болницата се намират 45 пациенти. „Не се забелязва трайна тенденция за намаляване на пациентите, нуждаещи се от хоспитализация“, допълни управителя на болницата.  Графикът за дежурства на медицинския персонал е осигурен до 08.01.2021 г. 

Д-р Юнаков докладва, че едната от двете лаборатории в МЦ 1 е в пълна готовност да изпълнява електронните направления за PCR тестове, издадени от личните лекари.

Д-р Пелев и д-р Юнаков изказаха специални благодарности на дарителите, отзовали се и подпомогнали дейността на болницата и медицинския център в тази трудна за всички година.  Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров от своя страна също благодари на лекарите, на общинските съветници, на фирмите и гражданите, които с голяма съпричастност са направили дарения на финансови средства  или медицинска техника и материали.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?