1553

Шампионът Иван Димов с награда и от кмета на родния Сопот

Щангистът Иван Димов от Сопот, който е член на националния отбор в спорта, стана вицешампион на европейското първенство в София.  Той оправда очакванията както на треньорите си, така и на съгражданите си и постигна резултата в категория до 61 кг.

Независимо от травмата в едното коляно 22-годишният сопотненец успя да вдигне щангите и да изправи на крака и публиката. Иван призна, че тогава не е бил неговия ден, тъй като 20 дни по-рано е получил травма, в резултат на която отслабнал. Но когато дойде моментът аз давам всичко от себе си, сподели щангистът.

След като европейският вицешампион се върна в родния Сопот, той бе посрещнат от кмета на общината Станислав Стоенчев, който му връчи грамота и парична награда.

Иван е състезател на националния отбор по вдигане на тежести, тренира в клуб „Самсон“ в родния си град, а негов треньор е баща му-Петко Димов. 

Кметът благодари на младия шампион за радостта и гордостта, които е носил и носи на съгражданите си. „Винаги в мое лице и това на екипа ми ще имате моята подкрепа, и финансова, и морална. Ще опитаме д решим проблема със сградния фонд, защото знам ,че третирате в лоши условия. За мен като кмет на община Сопот е изключителна чест и привилегия да посрещна и състезателя, и треньора. През юни месец очакваме и олимпийски шампион“, обърна се към Петко и Иван Димови кметът. 

„Искам да благодаря лично на Вас и на всички от Вашия екип за подкрепата, която ни оказвате не само на нас, а на всички спортисти в Сопот. Да сме здрави и да покажем това, което можем“, каза на градоначалника състезателят.

Димов младши е спечелил медала след оспорвана надпревара с опонентите си и с травма в коляното, която е получил 20 дни преди Европейското състезание, разказа треньорът. Иван Димов е носител на бронзов медал от миналогодишното Европейско първенство, а през 2022 г. стана европейски шампион по вдигане на тежести. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?