2374

Седемгодишна певица от Карлово записа песен с оркестъра  на ансамбъл „Загоре“

Гласовитата Дария Ташева реализира на 18 октомври т.г. своя първи професионален запис. Тя е само на 7 години и е част от колектива на Детска фолклорна формация „Розова долина“ при НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ – Карлово.

През месец април тя завоюва първо място в конкурса „Славейче“ на Радио Стара Загора, което ѝ донесе наградата и изключителната привилегия песента ѝ „Припи ми се вода мале“, да се реализира чрез звукозапис. Обработката на песента за народен оркестър е дело на диригента на ансамбъл „Загоре“  Ангел Чакъров, а в самия запис се включи и целият оркестър на ансамбъла.

 Музикалният педагог на Дария – Велина Иванова и екипът споделиха, че малката певица се е справила изключително бързо и професионално в студиото, за изненада за всички.

Това е летящ старт за всеки млад изпълнител, особено за едно 7- годишно дете. С нетърпение ще очакваме нейните бъдещи изяви, коментираха от читалището в Карлово.

Народно читалище „Васил Левски - 1861 г.“ – Карлово ще продължи да подкрепя младите таланти от школите по изкуства и техните участия на национално, и международно ниво, както и реализация на новите им художествени проекти. Децата на Карлово и региона заслужават възможността да се развиват в областта на фолклорното изкуство, да съхраняват, и обичат  неговите ценности, красота, вълшебство, а Дария е поредният пример за това, убедени са дейците на читалището.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?