71

Съветниците в Сопот канят с писмо управителя на общинска болница да направи отчет

Общинските съветници в Сопот подготвят писмо до управителя на общинската болница, с което да го поканят за годишния финансов отчет на дружеството. Вчера д-р Стефан Анастасов, който от няколко години е начело на здравното заведение, не се яви пред постоянните комисии по бюджет и финанси и  по здравеопазване да отчете дейността на болницата, а само предостави финансовия отчет.

Съветниците обаче имат поредица от въпроси по документа, те посочиха и несъответствия в числата по различните дейности. Цифрите показват, че разходите за заплати са с 58 процента по-високи, а в същото време не е ясно какво става с разходите за материали, отбеляза общинският съветник  Любомир Джапаров.  Не е ясно има ли приходи от Медицинския център, който по решение на ОбС плаща наеми на болницата, а не на общината.

Джапаров заяви, че заедно с финансовия отчет трябва да има и доклад за дейността на дружеството, както и че присъствието на управителя е задължително.

Общинските съветници  припомниха, че когато болницата има нужда от подкрепа, на заседанията идват освен управителя, още няколко човека, а когато трябва да обяснят разходите и приходите, тях ги няма.

Общинските съветници от двете постоянни комисии се обединиха около предложението управителят на болницата да бъде поканен писмено на следващото им заседание, а кметът на общината Деян Дойнов предложи в него да участват всички постоянни комисии.

Председателят на ОбС Нели Пенева пое ангажимента да уточни датата на следващото заседание на постоянните комисии, и да подготви писмо до  управителя на болница „Иван Раев“, за да се осигури неговото присъствие. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?