Следвайте ни

Съветниците в Калояново не избраха кмет, на ход е областният управител

viber icon

Калояново остава без кмет, на днешното заседание общинските съветници не успяха да изберат кой да застане начело на  общината. 

Както „Марица“ писа до избор на временен кмет на Калояново се стигна след като Общинската избирателна комисия отстрани на 27 май досегашния кмет Георги Георгиев. Причината е,  влязла в сила присъда за шофиране след употреба на наркотици.

На заседанието на Общинския съвет, което се проведе  днес в късния следобед, председателят на местния парламент д-р Младен Петров предложи на колегите си да изберат за временен кмет един от двамата заместник-кметове на Калояново – Веселин Бонов от БСП или Пламен Николов от НФСБ. При гласуването обаче членовете на  Общинския съвет не успяха да се обединят около някоя от кандидатурите. 

Веселин Бонов, който отговаря за образование, култура и здравеопазване събра 7 от общо 16 гласа. Той бе подкрепен от трима от БСП, двама от ПП Воля и двама от СДС. Девет общински съветници се въздържаха. 

Пламен Николов получи четири гласа – подкрепиха го двама от неговата партия НФСБ, двама от СДС, един гласува против, а 11 се въздържаха.

В този случай законът предвижда областният управител да назначи временен кмет на общината. Това трябва да стане в седемдневен срок от решението на Общинската избирателна комисия за отстраняване на досегашния кмет Георги Георгиев.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Димо  З.

Димо З.

01.06.2021 | 11:17

Леле .....,леле ...каква стана тя община без кмет ?Пламен никой не го желае но той си трае !Веселин си кротува ,съветниците като пуяци се надуват и празни приказки хортуват !Областния щял да се намеси ,добре да се намеси !

Отговори
1 0
Сашо .....

Сашо .....

31.05.2021 | 22:29

Пламен" усмивката" ще стане кмет на Куково лято !Може само да си мечтае за кметския стол ! Вечния кандидат от :БЗНС ,РЗС ,НФСБ ,утре и от някоя друга партия !

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?