Следвайте ни

Съветниците от Карлово закриха сдружение на кмета на Калофер

viber icon

Общинският съвет в Карлово закри съществуващото сдружение „Местна инициатива група - Карлово“, оглавявано от кмета на Калофер Румен Стоянов. Мотивите в предложението на кмета на общината Емил Кабаиванов бяха, че в продължение на девет години от учредяването му досега сдружението не  е осъществявало дейност, няма подготвени и реализирани проекти.

„Местна инициативна група – Карлово“ не съществува в  регистъра на тези сдружения, посочи по време на заседанието на Общинския съвет Кабаиванов. Закриването на това сдружение ще даде основание на Общинския съвет да учреди ново сдружение със същото име и цели, а новоизбраното му ръководство да започне начисто.  

Ако МИГ-Карлово работеше, можеше да привлече около 20 милиона лева за развитието на населените места в общината, смята Кабаиванов. Той даде за пример други такива сдружения в съдени общини, които работят активно и реализират проекти.

Мнозинството в Карловския парламент отказа да изслуша досегашния председател на МИГ-Карлово Румен Стоянов с мотива, че е  очевидно, че сдружението не е осъществявало дейност.

Малка част от тези  сдружения печелят проекти, повечето  – не, това не означава, че не сме работили, контрира по-късно пред журналисти Стоянов. Може би не 20 милиона лева, а повече е могло да бъдат  привлечени от сдружението, но вината не е наша, допълни той. Румен Стоянов наблегна на факта, че общината администрация  оказвала съдействие на ръководеното от него сдружение „МИГ-Карлово“ и че в случая става въпрос за личните им взаимоотношения с кмета на общината.

Сдружението „МИГ-Карлово“ пропусна два програмни периода, общината загуби от това бездействие, заяви Кабаиванов. Той  е категоричен, че ново  сдружение по същата програма ще бъде регистрирано надлежно и ще може да изготви проекти, които да бъдат финансирани и да допринесат за развитието на  населените места в общината.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лален

Лален

26.06.2020 | 00:11

Кмета е рецедевист! Разпускайте общинската администрация!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?