Следвайте ни

Само паднали клони и счупени керемиди след бурята в Брезовско

viber icon

Община Брезово се възстановява бързо след мощната буря, която в събота вечер около 21.00-22.00 часа връхлетя района. Още  до полунощ бяха разчистени падналите дървета по пътя Брезово-Чоба и по шосето Чоба-Зелениково. Паднали клони има в почти всички населени места на общината, но  днес, понеделник, работници на БКС, започнаха почистване, съобщи кметът на общината Христо Енков.

Поройният дъжд е наводнил улици в Борец и в ромската махала в Пъдарско, но там няма установени поражения от бурята и дъжда.

Най-значителните материални щети  са по покрива читалището в Чоба. Там стихията потроши керемиди. Тъй като сградата е застрахована, общината ще търси възможност за възстановяване или чрез застраховката, или чрез проект, с който ще кандидатства пред Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане при бедствия  и аварии.

Снимката е илюстративна.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?