Следвайте ни

Съдът отмени глоба, наложена на кмета на Сопот след атака на местни активисти срещу него

viber icon

Падна глоба, наложена на  кмета на Сопот Деян Дойнов по  решение на Карловския районен съд. Глобата бе по наказателното постановление 29.11.2018 г. , издадено директора на Агенция за държавна финансова инспекция, с което на Дойнов в качеството му на кмет на Община Сопот, е наложено административно наказание на основание по Закона за държавната финансова инспекция - глоба в размер на 200 лева, за нарушение на чл.126 от Закона за публичните финанси. Проверката на АДФИ бе предизвикана от  публичната атака срещу община Сопот и кмета Деян Дойнов с обвинение, че той е променил предназначението на средства в размер на 4 864,69 лева от целевата субсидия, предоставена от държавния бюджет на Общината за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища.

На 6 август Административен съд Пловдив окончателно се е произнесъл по казуса като е отменил решението на Карловския районен съд.

"През изминалите години бяха направени редица опити за въвличане на община Сопот в политически манипулации, както и да бъдат употребени имената на града ни и неговия градоначалник в политически битки, които се вихрят на национално ниво, се казва по този повод в официална позиция на община Сопот. Свикваха се пресконференции, развяваха се преписки, дописки и доноси. Хора от „жълтите павета“ посещаваха града ни и плашеха със страшни думи. Делата обаче в една правова държава се гледат от съда, а не от политическите фигури.

По време на тези публични акции гледахме отстрани и не се намесвахме, защото споровете между две страни се гледат в съдебна зала. За съжаление нанесените щети като уронване на престижа на една община не са предмет на съдебното производство. Те остават само като горчив спомен и научен урок.

 В тази политическа авантюра бяха въвлечени парламентарни комисии, Агенция за държавна финансова инспекция, Окръжна прокуратура, медии и анонимен граждански комитет.

 Животът ни учи да не се доверяваме сляпо на анонимни сигнали и да се уповаваме в законността и справедливостта на правосъдната система", са казва още в официалната позиция на община Сопот.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?