2374
Следвайте ни

Съдът и ОИК – Карлово категорични – Иван Хаджийски е общински съветник

viber icon

Общинската избирателна комисия в Карлово взе ново решение относно сигнал, свързан с общинския съветник от БСП Иван Хаджийски. ОИК отказа да отстрани Иван Хаджийски като общински съветник на базата на решение на Върховния административен съд.

Преди близо година и половина, на 15 май 2020 година, в ОИК Карлово, постъпва сигнал от Кирил Павлов Панчев за това, че Иван Хаджийски е избран неправомерно за общински съветник през октомври 2019 г. Нарушението било, че Хаджийски е член на Съвета на директорите на публично-частното дружество „Спортен комплекс Баня“ АД и в него представлява община Карлово.

Хаджийски обаче представи пред ОИК-Карлово и пред съда доказателства и документи, че е спазил закона и е напуснал поста в Съвета на директорите преди избора му за общински съветник.

След решението на ВАС  Общинската избирателна комисия проведе ново заседание, на което преразгледа сигнала, подаден от Кирил Панчев и взе решение, с което отказва да прекрати правомощията на Иван Хаджийски като общински съветник.

Решението е от 25 октомври, а точно месец по-късно, на 25 ноември Иван Хаджийски вече участва в редовното заседание на Карловския общински съвет като общински съветник от коалиция „БСП за България“.

Иван Хаджийски е председател на настоятелството на читалище „Васил Левски“ в Карлово, той е избиран за общински съветник и в предишни мандати.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?