71

С проект за 1 396 000 лева: Обновяват Дома за възрастни хора в Старосел

Община Хисаря стартира  проект за ремонт на Дома за възрастни хора в Старосел. Той е на стойност 1 396 191 лева и се осъществява по Оперативна програма „Национален план за възстановяване и устойчивост“ , Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. 

 Този проект ще приведе Дома за възрастни хора в Старосел в съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора. Освен ремонт и реконструкция на помещенията ще се въведат и  мерки за енергийна ефективност на сградата, заяви кметът на Община Хисаря Ива Вълчева. Предвидена е доставка и инсталиране на фотоволтаична инсталация за собствени нужди, която ще понижи сметките за електроенергия“.

Според нея основната цел не е само осигуряването на денонощна грижа, но и социална и емоционална подкрепа на възрастните, които живеят в него.

Възрастните хора се нуждаят качествена грижа, а пълноценният живот, разнообразието от услуги в трябва да отговаря на нуждите и желанията на всички настанени възрастни хора. Затова е и този проект, който предвижда реконструкция и модернизация на „Дом за стари хора“ в  Старосел, заяви още Ива Вълчева. 

 В проекта се предвиждат мерки и дейности, целящи подобряване на жизнената среда, чрез осигуряване на съвременно ниво на обществено обслужване и различни възможности за занимания и отдих.  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?