71

С петиция пред МРРБ: Жителите на Баня искат обновяване на ВиК-мрежата

Жители на град Баня внасят в Министерството на регионалното развитие и благоустрояването подписка, с която настояват  за изграждане на нова ВиК мрежа в населеното място. Подписката-жалба бе инициирана от Мартин Стоянов и се осъществи на хартия и в интернет. За изграждането на нова водоснабдителна и канализационна мрежа се подписаха  над 750 човека, а необходимостта от това не оспорва никой.

Жителите на Баня често страдат от липса на вода в чешмите заради авариите по мрежата. „Не е Баня, ако сутрин се събудиш и има вода да се измиеш!“ написа във ФБ гневен гражданин, по повод на спуканата за пореден тръба по основна улица в града.

Искането на гражданите на Баня вече е вече входирана в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съобщи Мартин Стоянов. Инициаторът на кампанията очаква, че министър  Гроздан Караджов ще вземе под внимание  проблемите на Баня и скоро ще даде отговор с поети конкретни ангажименти. В началото на новата седмица копие от подписката-жалба ще получат областният управител на Пловдивска област, кметовете на Карлово и Баня, както и управителят на ВиК ЕООД - Пловдив.

Благодаря на всички, които подкрепиха подписката и участваха в нея, изпълнявайки по този начин гражданския си дълг. Ще ви информирам как се развиват нещата и какви ще бъдат следващите стъпки за справяне с този дългогодишен проблем на любимата ни Баня, заяви Мартин Стоянов.

Не за първи път гражданите на Баня изразяват своята позиция по проблеми на населеното място с подписка. През март-април 2021 година в Баня стартира петиция за запазване на гранитните павета, с които преди един век са изградени основните улици – цялата улица „Карловска“, Байкал“, „Липите“ , „Александър Стамболийски“. Тя също бе отнесена до МРРБ, Министерството на културата и клуб към ЮНЕСКО в София. Тогава от тези институции заявиха, че премахването на паважната настилка е неуместно и гранитните павета задължително трябва да се запазят, като изтъкнаха, че преимуществата на гранитните павета пред асфалта са огромни.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?