3906

С първа копка на водопровод в Дълго поле стартира строителната програма на община Калояново

Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха днес кметът на община Калояново Младен Кичев, заместник-кметът Сузана Николова, кметът на селото Тодор Танански и представител на фирмата-изпълнител. Ще бъдат положени тръби с обща  с дължина 1 380 м. Това е първият обект, с който стартира строителната програма на община Калояново. За нея са заделени 2 млн. лв. от общинския бюджет и са предвидени ремонти и реконструкции във всички села на общината. 

"Улица "2-ра" ще бъде завършена до края на 2024 г. Предстои на още три улици в Дълго поле да бъде изграден водопровод, а след това по друг проект ще се положи нова асфалтова настилка и ще се изградят нови тротоари. 

Този проект ще реши проблема с честите аварии по водопреносната мрежа. Радвам се, че за първи път от както аз съм кмет, в Дълго поле се реализира такъв мащабен проект", коментира кметът на селото Тодор Танански.

На улицата „2-ра“, на която сме, никога не е имало водопровод, отбеляза Кичев.

Скоро на централната улица в Калояново ще бъдат положени  нови тротоари и бордюри.  Предстои и Агенция Пътна инфраструктура да асфалтира пътя.

В  Житница също започва ремонт на една улица. Там ще се полага асфалт, ще се изграждат нови тротоари.

Община Калояново е подготвила инфраструктурни проекти на обща стойност  9 млн. лв. Към този момент са одобрени проекти за 6 млн. лв.  

Надявам се да имаме още много такива дни с първи копки. Стремим се с екипа ни да развиваме общината и да правим населените места удобни и привлекателни за младите хора, коментира кметът Младен Кичев. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?