46

С пари от МРРБ ремонтират пътя Борец – Върбен и улица в Сопот

Министерството отпуска 83 милиона лева на общини в Пловдивска област, 13 от проектите са за пътища

Договор за реконструкция и рехабилитация на участък от общински път, на стойност 2 500 000 лв, бе подписан между Община Брезово и Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Реализирането на проекта ще осигури транспортен достъп на населението на селата Борец, Пъдарско и Стрелци до общинския център, както и до другите населени места в общината. Инвестицията ще допринесе и за устойчивото развитие на селата Борец и  Пъдарско. Първата част от сумата ще бъде отпусната до края на годината, а втората - през следващата година.

 

 В Министерството на Регионалното развитие и благоустройство министърът арх. Иван Шишков и кметът на община Сопот – Деян Дойнов подписаха споразумение, с което държавата частично финансира ремонт на ул. „Христо Ботев“ в участъка на ул. „Трети март“ до „СКФ Берингс България“ ЕАД. Проектът е в размер на 1 922 000 лв. Част от сумата в размер на 961 000 лв. , необходима за неговото изпълнение, ще бъде в сметките на община Сопот до 31 декември 2022г, а останалите 961 000 лв. ще бъдат изплатени след неговата реализация.

Кметът на община Сопот Деян Дойнов благодари на министър Иван Шишков и на премиера Гълъб Донев за сериозната ангажираност с този проблемен участък, който след  реализирания проект от община Сопот през 2015 г. причинява огромни неудобства на служителите в предприятията, разположени в тази част на града.

Предстои община Сопот да проведе открита процедура, с която да реализира това начинание. Общинска администрация Сопот ще уведомява своевременно всички жители и стопански субекти на територията на общината с етапите по изпълнението на проекта.

 

МРРБ ще финансира с над 406 млн. лева от бюджета си за 2022 година инвестиционни проекти на общините. В списъка са включени 234 обекта за ремонт на общински пътища и ВиК мрежата. Одобрените проекти са предложени от Националното сдружение на общините. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Министерството ще финансира 50 на сто от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на две равни части - първото плащане ще е до 10 работни дни, второто - през декември 2022 г. 

За Пловдив и областта проектите са 20 на обща стойност 83 млн. лева. 13 от тях са за пътища.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?