49

С изискана церемония и водосвет откриха „Карлово Уей парк“

Първият в Карлово ритейл парк отвори официално врати за клиентите от региона и за туристите и гостите на община Карлово. Това стана с изискана церемония на 8 декември. Събитието събра инвеститорите и гостите,  сред които бе кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Екипът, който стои зад реализирането на идеята за изграждането на този ритейл център сподели с участниците в събитието вълнението, радостта и честта да отбележат този важен момент за развитието на града. „Карлово Уей парк“ вече работи и посреща гражданите на Карлово и региона. 

 

Когато инициативата стартира това беше само една смела идея, споделиха  инвеститорите от „Премиер Х“ ООД, които са доказани професионалисти във своите бизнес сфери. Свършеното дотук е постижение, още повече, че ритейл паркът е дело на изцяло българска компания, а това е истинска гордост в днешни дни. 

В проекта „Карлово Уей парк“ са инвестирани над 12,5 милиона лева. В обекта ще бъдат разкрити над 120 работни места.

Търговският център е построен и оборудван от доказани в бранша си български компании – строителя на обекта „ГБС – Пловдив“ АД, „Анди БГ“ ООД, „Темпекс“ ЕООД, „Сарис“ ООД, „Валмис“ ООД, „Елстройинжинеринг“ ЕООД. Архитектурният проект е дело на „Архитектурно-дизайнерско студио“ ЕООД, с ръководител архитект Георги Стоянов. Строителен надзор се осъществява  от „Микс инженер супервижън“ ООД. Изключително ценно е партньорството  с Банка ДСК.

Със съвременен дизайн, единствен в региона на две нива, с отдаваема площ от 6 450 кв. м., с 11 магазина, в „Карлово Уей парк“ отварят търговски обекти, наложени на пазара български и международни вериги с известни брандове и модни дискаунтъри от Европа, които за пръв път стъпват в града. 

Жителите на град Карлово и региона, ще се радват на изключително потребителско изживяване в „Карлово Уей Парк“, който предлага страхотна локация и улеснен достъп, магазини и паркинг на две нива със 146 паркоместа. 

Вече отвориха врати хранителен магазин БИЛЛА, магазини за мода и аксесоари за дома ПЕПКО и СИНСЕЙ,  магазин ЛИЛИ  - дрогерия и козметика. До две седмици ще бъдат отворени магазини за сладкарски изделия, за домашна и битова техника Техномаркет и  аптека.

От името на инвеститорите бе изказана  благодарност към кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, на Община Карлово и всички институции, които работиха в синхрон за реализацията на „Карлово Уей Парк”. 

Кметът на Карлово поздрави инвеститорите и карловци с откриване на първия в региона ритейл център. Изграждането на този обект показва, че Карлово е развиващ се град, отбеляза кметът на Карлово.

„Карлово Уей парк“ бе осветен с водосвет и молебен от Негово Високо Благоговейнство Иконом Марко Тодоров Марков - архиерейски наместник на Карловска духовна околия и свещеници.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
добро е

добро е

10.12.2022 | 23:23

Мястото на ритейла е на много комуникативно място...Карловци ще си отдъхнат от селяните от Сопот да не правят калабалък в карловските магазини.....

Отговори
1 1
Цецо

Цецо

10.12.2022 | 19:16

Сега видях, че адашката репортер е завършила... забележете, БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ! Ако преброя и опиша правописните грешки само в този "материал", ще са ми нужни поне още две страници коментар. Ама то кой ли чете вече жълтини, че да си губя времето...

Отговори
3 0
Цецо

Цецо

10.12.2022 | 12:45

Поне говорете и пишете на БЪЛГАРСКИ!!! Уей парк, брандове, дискаунтъри,... Ми превеждайте бе, идиоти! Ама то и вие не знаете кое какво означава и как се произнася на БЪЛГАРСКИ. НАРОДЕ????

Отговори
3 0
Пенка Шахънска

Пенка Шахънска

10.12.2022 | 20:03

МНОГО СТЕ ПРАВ!Другарката списателка дали е чела нещо за др. Иван Богоров? Не само, че е роден в Карлово, но и радетел за чист български език. Собственоръчно измислил наименования на много русизми, турцизми и гърцизми:дъждобран, часовник, вестник, обноски, чакалня, приемлив, книжнина и т. н. /Следващата и статия за Карлово може и да се напъне да е на чист български език!

Отговори
1 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?