1553

С голям празник три поколения откриха паркинг, път и мост в Анево

Анево става най-благоустроеното и красиво село в Подбалкана, то ще продължава да се развива, а местната власт да изгражда още придобивки за хората. Това споделиха десетки жители на селото с кмета на общината Деян Дойнов, заместник-кмета на Сопот Николай Новаков и общински съветници.

„Радвайте се, че живеете в Анево. През последните години условията за  живеещите тук се подобриха решително,  това ще продължи и занапред“, заяви кметът на Анево Николай Николов, който бе домакин на събитието. Той отбеляза вниманието на общинското ръководство към развитието на Анево.

Срещата бе по  повод откриването  на голям паркинг за живеещите в жилищните блокове, които се намират на Подбалканския път. Паркингът е с свързан с републиканското трасе с нов път и мост.  Съоръженията бяха завършени преди броени дни, а откриването им бе насрочено в събота, когато се отбелязва Деня на толерантност между поколенията. Да отпразнуват откриването новата придобивка и разговарят с ръководството на общината дойдоха  аневци от три поколения. В празничния ден те засвидетелстваха и толерантността помежду си.

Жителите на селото посочиха и необходимостта благоустрояването да продължи. Те поискаха на пътя, който свързва жилищните блокове, новия паркинг и Подбалканския път да бъде изграден парапет. Участъкът е много стръмен и дълъг и през дъждовните и снежните дни движението на пешеходците по него ще бъде трудно, отбелязаха живеещите в района.

Според хората е необходимо да се изгради ограда около детската площадка, за да се предотвратят инциденти на републиканския път. Жителите на района поискаха и контейнери за зелени отпадъци.

Общината е договорила доставянето на компостери за Сопот и Анево, те ще бъдат поставени до месец март 2023 г., стана ясно на срещата. Жителите на Анево заявиха още, че искат в селото да има общопрактикуващ лекар поне три дни в седмицата и съдействие на общината в района да бъде разкрит хранителен магазин.

Кметът на община Сопот Деян Дойнов благодари за активността на аневци  и на кмета Николай Николов не само при поставянето, но и при решаване на проблемите. По случай Деня на толерантността между поколенията той похвали местните хора  за добрите отношения помежду им.

Срещата завърши с голям празник с участието на певчески формации от Сопот и региона.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?