46

С 5 200 000 лева Сопот ремонтира проекта за водния цикъл от 2013 г.

Община Сопот подготви проект на стойност 5 200 000 лева, чрез който да коригира некачественото изпълнение на проект за водния цикъл на града за 37 милиона лева, реализиран през периода 2013-2015 г. Новият проект трябва да отстрани проблем на ул.“Христо Ботев“ близо до Техническа дирекция на ВМЗ. Отводнителната шахта на улицата не може да поема водите при обилен дъжд и помещенията в съседните сгради се наводняват. В същото време, когато улиците се превърнат в реки, асфалтът се изронва и по трасето се образува огромна яма, която  е сериозна предпоставка за пътно-транспортни инциденти.

Този участък е ремонтиран по проекта за обновяване на водния цикъл на Сопот, но  връзките на тръбите и шахтата очевидно не позволяват нормално отводняване на улицата. Проблемът е много по-голям отколкото изглежда, заяви заместник-кметът на Сопот Николай Новаков.  Сегашното състояние доказва некачественото изпълнение на проекта, посочи той.

Община Сопот вече е изготвила друг проект, който да разреши проблемите на стария. Той е  на стойност 5 200 000 лв. с ДДС и е съгласуван с всички институции. Към момента има осигурени 1 900 020 лв. от Министерството на регионалното развитие, допълни инж. Новаков.  Общината работи по възможността  съвместно с „СКФ  Берингс  България“  да сключат споразумение с Министерството на иновациите и растежа, с което да бъдат осигурени останалите средства.

Новаков не на шега покани всички бивши ръководители и участници в проекта, които са получили не малки хонорари, да дойдат и да обяснят как да се реши проблемът.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?