Следвайте ни

С 2.7 млн. лв. обновяват пътя до Южната индустриална зона край Карлово

Ди Би Карго България ЕООД вече има сертификат за Инвеститор клас А за диверсификация на съществуващо предприятие в Карлово

viber icon

В ход е проект за реконструкция на пътя от Карлово до Южната индустриална зона край града. Той е на стойност 2 690 000 лева и ще осигури добра връзка на десетки предприятия с административния център на общината. Трасето, по което сега се придвижват автомобили с хора и товари, е в лошо състояние и е повод за негодувание на работещите там. Проектът е на Община Карлово, а средствата са осигурени от Министерството на икономиката.

Преди броени дни „Ди Би Карго България“ ЕООД бе сертифициран като Инвеститор клас А. Документът бе връчен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов. Компанията е сертифицирана за проекта „Диверсификация на съществуващо предприятие на „Ди Би Карго България“ ЕООД“, който ще се реализира в Карлово. 

По случай една година от дейността на „Ди Би Карго България“ в Карлово кметът на общината  д-р Емил Кабаиванов връчи почетен плакет на инж. Любомир Гарчев – изпълнителен директор дружеството. На 1 октомври 2019 г. дружеството, което придоби Вагоноремонтния завод, официално откри централния си офис в Карлово.

„Дейността на „Ди Би Карго“ е една от основните в икономиката на нашия район. Такъв сериозен инвеститор показва, че тук може да се правят инвестиции, а вашата е знакова за нас, заяви Кабаивнов. И в бъдеще ръководството на Община Карлово ще продължава да оказва съдействие на компанията, когато това е необходимо.“, каза д-р Кабаиванов.

Инж. Гарчев благодари на кмета за подкрепата и за сътрудничеството от страна на общината.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?