Следвайте ни

Румен Радев развълнува карловци със слово за Апостола СНИМКИ

viber icon

Стотици карловци и гости на града участваха в тържествената заря-проверка в Карлово тази вечер по случай 182 години от рождението на Васил Левски. Проявата бе кулминацията в честванията, които  се проведоха  под патронажа на президента Румен Радев.

Митингът бе открит от кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Апостола беше не само професионален революционер, не само идеолог и организатор на националната революция. Той се превърна в архитект на Третата българска държава, каза в словото си Кабаиванов. И сега Апостола ни е толкова ценен и важен, защото  и сега, благодарение на него,  ние си задаваме пак важни въпроси, заяви кметът на Карлово. А те са какви са нашите цели, по-различни ли са от тези, които Апостола ни  завеща за свободна,  независима и справедлива България. Не случайно Левски казва, че ако народните главатари, водачите на народа,  се разбират, ако между тях има мир и любов, името българско ще свети, припомни Кабаиванов думите на Апостола.

Той предостави думата за слово на президента на република България Румен Радев.

Левски определи бъдещата държава само с една дума – „храм“, каза в емоционално слово президентът Румен Радев. Днес този храм е оплячкосан, а „демократската република“ е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват.  Днес украсяват кабинетите с портретите на Дякона, и чистят съвестта си с по някой негов цитат. Живеем привидно свободно, но мнозина са лишени от възможността да живеят достойно, а има ли свобода без достойнство?! Някои вярват, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други не вярват, в своето отчаяние, че с дружни усилия можем да променим съдбата си. Помним, че трябва да имаме равни права, но често забравяме, че това важи и за нашите задължения", заяви президентът.

Паметникът на Апостола бе отрупан с венци и цветя. А деца и младежи застанаха за снимка с президента Румен Радев. Сред тях бе  и внушителната група на участниците в 25-тия национален туристически поход.

182 години от рождението на Апостола и празника на Карлово бяха ознаменувани и с пищна заря, която озари небето над града. Фойерверките изтръгнаха  бурни и радостни овациите на гражданите.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ццц

22.07.2019 | 09:23

Имаме достоен Президент, но не липсват и ,,българи,, , които го плюят не знам защо. Вярна е приказката за казана в ада, че само българите се открояваме и там.

Отговори
1 0

l1

19.07.2019 | 08:04

Нека се замислят тия дето оплячкосват „демократската република“ и помагачите им най често медии и журналисти но и ченгета прокурори и съдии на които като им кажеш че Левски гледа от портрета те казват "той гледа настрани" браво на президента само българската армия дава такава възпитание.

Отговори
4 0

Демократ

19.07.2019 | 07:28

Да , Човек на Путин !

Отговори
2 4

РАДО

19.07.2019 | 07:18

Браво на президента ! За пореден път показа, че е най-високо в държавата,не само като президент,но и като Човек.

Отговори
4 1

@

19.07.2019 | 00:58

Радев ако не разплаче майките на карловци - на кой друг? А сопотските майки? И те ли реват?

Отговори
1 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?