Следвайте ни

Розопроизводители  се събират на важна среща в Карлово

viber icon

Розопроизводители  се събират на важна среща в Карлово в петък, 7 февруари. Тя се организира от Професионалната асоциация на розопроизводителите в България, за да се обсъдят актуални проблеми във връзка в началото на земеделския сезон  и приетия преди броени дни Закон за маслодайната роза. В срещата ще участват експерти по етерично-маслените култури. 


Една от темите, които ще се дискутират е възможността на розопроизводителите да се възползват от Наредбата за растителна защита. Тя вече дава възможност земеделските производители да получават финансиране за растителна защита на своите насаждения в определен размер, заяви председателят на ПАРБ Христо Николов.

Срещата ще бъде  в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово от  17:30 часа. Тогава ще   започне  обсъждане на Закона за маслодайната роза. За дискусията е предвидено време от един час. От  18:30 часа до 19:30 часа е лекцията на проф. Янко Димитров от Аграрен университет Пловдив, направление „Растителна защита на маслодайната роза“.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?