Следвайте ни

Розино се кротна: Побойниците окупираха кафенетата

viber icon

Кафенетата и магазините в Розино се напълниха  тази сутрин с народ,  хората пазаруват и отсядат в заведенията, както това беше до края миналата седмица. В селото има засилено полицейско присъствие и  се чувстваме  сигурни и много по-спокойни. Това твърдят жители на ромската на махала в Розино, които след двете кървави мелета в събота и неделя се бяха изпокрили в къщи на роднини и близки, далече от домовете си.  

Още от събота махалата  опустя, там останаха само жителите, които  живеят по-далече от враждуващите фамилии. Но от днес в селото има оживление, хората са спокойни, пазаруват, вършат си работата, разказаха жители на селото.

Както „Марица“ подробно писа, в събота и неделя следобед десетки роми от рода Сребреви нападнаха две къщи на клана Скендерови. Нападателите стреляха с пушки, мятаха камъни и колове.

Полицията вкара в ареста за 24 часа 52-ма от участниците в мелетата, част от тях остават там три денонощия. Очаква се четирима от задържаните, срещу които прокуратурата повдигна обвинения, да останат постоянно зад решетките докато в съда влезе делото срещу тях  за хулиганство и притежаване на оръжие.  

Междувременно днес жители на махалата потвърдиха, че хора близки до Сребреви се заканвали и да поискат родът на Скендерови да бъде изселен от Розино. Причината точно нападателите да искат фамилията, с която воюват да се махне от селото била, че Скендерови били по-заможни, живеели по-богато, имали по-хубави къщи.  За последния скандал между двата рода като причина се сочи и любовта между ромка и ром от враждуващите кланове, а това подлудило фамилиите.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?