Следвайте ни

Рокери превзеха Подбалкана, тръгват към паметниците на Вазов и Левски

viber icon

Рокери превзеха Подбалкана, стотици ръмжащи мотори, пристигнали от цялата страна на Манастирска поляна край Сопот, тръгват на почетна обиколка на най-светите за всички българи места –  към паметника на Патриарха на българската литература Иван Вазов в града и към Карлово до паметника на Апостола на свободата Васил Левски. По традиция всяка година рокерите от цяла България се събират край Сопот, за да закрият мотосезона. А почетната обиколка е тяхната култова проява на почит към великите българи.

Мотосъборът бе открит снощи с водосвет, а  след това започнаха  рокерските състезания, в които имаше много шум на мотори, смях и адреналин. Специална комисия отчете кой е първият пристигнал рокер, кой е дошъл от най-далече и кой мотор е с най-големи задни части.

Малко по-късно Подбалкана оглуша от състезанието „Най-шумен мотор“.

Днес следобед ще бъдат наградени победителите в скоростната отсечка, а довечера започват новите игри – за най-красив тунинг, дърпане на камион и канадска борба за мъже и за жени.

Довечера рокерите ще изпратят лятото с голям купон – „Епизод“ ще забият на историческата манастирска поляна. Група „Шеки“ ще вдигне още градуса на веселбата, гайди ще огласят цялата околност. А десетки ще проверят обича ли ги късметът в голямата рокерска томбола. Преди да закрият сезона, рокерите ще запалят факли, които ще озарят нощта.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?