Следвайте ни

Роднина на издирваните под връх Ботев: Имаме надежда

Със сестра ми Ваня продължаваме да храним някаква надежда, че двамата са оцелели, каза вуйчото на Андриан

viber icon

Знаем, че преустановяват издирването, не са намерили следи, но със сестра ми Ваня продължаваме да храним някаква надежда, че Атанас и Андриан са оцелели. Това заяви по телефона малко след 16:00 часа Петър Гичев, вуйчото на 17-годишното момче, което изчезна в подножието на връх Ботев на 5 февруари заедно с баща си, пише "Монитор".

Мъжът не е участвал в неделното издирване, защото му казали, че следовите кучета може да се объркат и да не хванат дирите на издирваните. Той е категоричен, че спасителите са разполагали с точни координати на мястото, където двойката се е разделила със спътниците си, с които са се запознали на 5 февруари по време на престоя си в туристическата спалня край върха.

И таткото и синът са били с удобни за планината обувки, били са добре облечени въпреки появилите се нелепи, по думите му, твърдения в социалните мрежи и някои медии, че са били обути с маратонки, не са верни.

„Тази вечер ни предстоят разговори със спасителите, те със сигурност по-добре от мен и Ваня знаят какво още би могло да се направи, не искаме да вярваме, че всичко е приключило!“, настоя той и обясни, че дори не знае телефоните на двамата мъже, които последно са видели Атанас и Андриан по обяд в четвъртък.

С тях контактували само спасителите и то не всички, които са участвали в акцията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?