49

Родната къща на Златю Бояджиев приюти изложбата на талантливата Росица от Брезово

Сдружение „Творческо средище "Родна къща “Златю Бояджиев“  събра граждани на Брезово  на  първата самостоятелна изложба на талантливо дете от община Брезово.  Миналия ден бяха показани шест от творбите на младата художничка Росица Паунова. Една от картините е вдъхновена именно от творчеството на големия български художник Златю Бояджиев. Изложбата ще бъде отворена за посетители в до края на месеца.

„Росица Паунова е един от най-отговорните и активни самодейци на нашето читалище. Тя има голям потенциал, който трябва да подкрепим и се радвам, че днес сме тук всички заедно, за да я стимулираме“, сподели пред гостите Тони Шопова – секретар на читалището в Брезово и член на сдружението, което стопанисва къщата.

Сдружението „Творческото средище „Родна къща „Златю Бояджиев“  бяха създадени преди година с идеята да съхранят и развиват културното наследство и традициите в община Брезово. Дейностите в тази посока започнаха официално още през изминалата 2023 г. чрез реновиране на къщата, обогатяването и с автентични мебели и предмети, организиране на пленери и изложби, насочени към талантливи деца, закупуване на филми от златния архив на БНТ, чрез които посетителите на къщата да „чуят и видят“ най-голяма гордост на брезовци – художникът Златю Бояджиев.

С цел обогатяване културния живот на града и общината, сдружението организира киновечери, демонстрации по рисуване и други събития.

Сред официалните гости на първата изложба на талантливо дете от община Брезово бяха кметът на на общината инж. Калин Калапанков и директорът на СУ „Христо Смирненски“ Милко Сарафов, които поздравиха Росица за нейния успех.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?