Следвайте ни

„Резиденция Баба“ кани в Климент доброволци с горещи сърца

viber icon

Средногорското село Климент търси девет доброволци с горещи сърца, които дадат своя принос за опазване на местните традиции. Кметът Мано Манов обяви поредната инициатива, тя ще продължи само два дни – на 18 и 19 юли. Той очаква в нея да се включат младежи от различни краища на страната.  Инициативата е продължение на проекта „Резиденция Баба“.

Търсим добросърци, които да вложат сърце, време и труда на ръцете си, за бъдат селата ни по-жизнени и притегателни, заяви амбициозният кмет.

През последните три години в Климент бяха изградени Алея на родовете и улична инсталация „Един ден на село“, която показва живота в Климент преди 100 години. Доста преди това жителите на селото направиха музей на Климент с богата сбирка от предмети и фотоси, припомни кметът.

Искаме да запознаем младежи от страната в тези постижения, с които се гордеем, каза още Мано Манов. По време на този етап на „Резиденция Баба“ ще поканим младежите да освежат Алеята на родовете и така ще научат, че най-старите родове водят началото си от преди три столетия. Доброволците могат да сглобят инсталация в проекта „Един ден на село“ като сами изберат сюжета. Ще им предложим да почистят и наредят отново музейната експозиция и така ще проследят историята на Климент от възникването на селото до наши дни. Обещавам истинско пътешествие в селския живот, заяви Манов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?