Следвайте ни

Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада на върха в топ състезание за военни

viber icon

Рейндъжри от 61-ва Стрямска бригада покориха  върха в престижно военно състезание  Т-CLASS KAHLES CUP 2021, организирано от едноименната конфередерация. То се проведе в рамките на две денонощия на Учебен полигон  „Сливница” при тежки климатични условия  в дъжд и мъгла. Състезанието беше разделено на две дивизии: Semi auto & Bolt Action. В него участваха представители сертифицирани съдии и състезатели от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Състезанието стартира с нощна стрелба, на следващия ден продължи с дневна и нощна  и на финала отново се проведе дневна стрелба. Сцените бяха максимално реалистични, което постави на изпитание, не само физическата издръжливост, но и психическата устойчивост на участниците, съобщиха от най-голямото и елитно съединение на Българската армия. За първи път е била приложена нова смарт система с лазерно целеуказване по време на нощни стрелби.

Представителите на 61-ва  механизирана бригадата отново показаха прецизна стрелба и мотивация за победа, като в дивизия „Semi auto” на първо място се класира редник Нечо Цанков, а непосредствено след него се нареди ефрейтор Филип Маринов, които са военнослужещи от Трети механизиран батальон на 61 механизирана бригада. Наградите бяха връчени от полковник Митко Балтов – командир на Бригадно командване Благоевград, а бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски присъства като гост на етап от надпреварата.

Организаторите на състезанието и председателят на Т – Class конфедерацията  Иван Бързилов изказаха специални благодарности на съдийския състав от 61-ва Стрямска механизирана бригада за изключителния професионализъм.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?