Следвайте ни

Ревизоро дава старт на екопроект в Карлово

viber icon

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов  и министърът на околната среда и водите Емил Димитров ще дадат старт на проект за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци.  Общината спечели този проект пред ОП „Околна среда и води“.

Официалната церемония „Първа копка“ е насрочена за понеделник, 8 юни от  11.30 часа . Да дадат начало на проекта заедно с кмета  Емил  Кабаиванов и  министър Емил Димитров ще бъдат  председателят на комисията по околна среда и води в Народното събрание Ивелина Василева, областният управител Дани Каназирева, народните представители Константин Попов, Борис Ячев, Веска Ненчева и Данка Люртова.

Строителната площадка, на която ще бъде изградена инсталацията, е в местността Стара река край Карлово.

Проектът включва още осигуряване на необходимото оборудване и на съоръженията и техниката за разделно събиране на зелените и биоразградимите отпадъци. 

С изграждането на системата за компостиране Карлово ще затвори цикъла за събиране и преработка на отпадъците. Край града е едно от най-големите регионални депа за битови отпадъци, от 2007 година в общината действа система за разделното им  събиране,  а край депото има изградена линия и  за сепариране на отпадъците.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?