Следвайте ни

Ремонтират ударно пътя Брезово - Раковски

С напредването на дейностите автомобилният трафик ще бъде пренасочен през селата Отец Кирилово и Дрангово

viber icon

Рехабилитация на пътя Брезово-Раковски стартира по проект на Агенция Пътна инфраструктура, трасето е 12  км, а ремонтът ще продължи най-рано до края на март. Това съобщи пред кореспондента на „Марица“ кметът на Брезово Христо Енков. Двамата с колегата му  от Раковски  Павел Гуджеров в продължение на година работили това да се случи.

Пътят между двата общински града е важен инфраструктурен обект. След полагането на новата асфалтова настилка и изграждане на крайпътните съоръжения той ще осигури бърза и безопасна връзка на населените места от Средногорието с индустриалната зона край Раковски и с Пловдив. Убедени сме, че изграждайки  по-добра транспортна връзка на община Брезово с община Раковски и Пловдив това ще доведе инвеститори в района, каза още Енков.

Пътят не е ремонтиран повече от 40 години и отдавана бе назрява необходимостта от неговото обновяване. Екипи на „Европейски пътища“ АД започнаха работа – кастрят се крайпътните храсти и се подготвя изграждането на канавките.

С напредването на дейностите ще се наложи затваряне на пътя, тогава автомобилният трафик ще бъде насочен през селата Отец Кирилово и Дрангово, каза още Христо Енков.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?