1553
Следвайте ни

Ремонтират сграда в гробищния парк на Калояново по план

viber icon

Община Калояново стартира планов ремонт на сградата на гробищен парк-изток, дейностите са заложени в капиталовата програма на общината, приета през месец март с бюджета на общината. С приемането на бюджета са предвидени и необходимите средства за този ремонт, те са в размер на около 30 000 лева и са заложени след изчисляването на количествено-стойностната сметка за обекта.

Това заяви за „Марица“ временният кмет на община Калояново Павел Павлов. Той посочи още, че в края на миналата седмица е подписан директен договор с местна фирма, която  извършва ремонт на покриви. Дейностите по сградата в гробищен парк-изток са започнали още от този вторник, 5 октомври.

Ремонтът е наложителен от няколко години насам. Покривът е остарял, с компрометирани греди и счупени керемиди. От течовете една от стените на сградата е разцепена.

Ремонтът предвижда нова покривна конструкция, подмяна на счупените, изливането на бетонна обшивка и ремонт на повредената стена.

Категорично дейностите, които се извършват нямат предизборен характер, заяви временният кмет Павел Павлов. Той посочи, че в община Калояново в момента се извършват и други ремонта, предвидени в капиталовата програма – два от тях са в Житница. Там се ремонтират здравната служба на селото и физкултурният салон на основно училище „Христо Смирненски“. А капиталовата програма с други строителни и ремонтни дейности се осъществява през цялата година.

Тези ремонти, както и всички останали дейности на общината, са залегнали в бюджета, приет през месец март. Тогава никой не е знаел кога ще има частични местни избори и кои ще са кандидатите. Дейностите си вървят по програмата и нямат нищо общо с изборите. Изборите не са причина  общината да спре да работи,  заяви Павел Павлов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?