71

Ремонтират читалището в Ръжево Конаре по програма "Красива България"

Община Калояново подготвя ремонт на читалище „Просвета – 1907“ в Ръжево Конаре. Покривната конструкция на сградата е амортизирана. Има участъци, които пропускат вода в съблекалните и залите. Това доведе до неотложност на ремонт на покрива, заяви кметът на Общината Младен Кичев. При стартирането на програма “Красива България“ екипът на Община Калояново е изготвил проектното предложение и на 15 март го е подал в Министерството на труда и социалната политика. 

В навечерието на Великден кметът на община Калояново Младен Кичев подписа споразумение с ведомството. Одобрено е финансиране на проектно предложение за извършване на строително монтажни работи на обект "Ремонт на покрив на сградата на НЧ "Просвета-1907" с. Ръжево Конаре". Стойността на проекта е 250 000 лв. Срокът за изпълнение е до края на ноември тази година. 

Стремежът ми да привличаме външно финансиране като кандидатстваме по всички отворени програми, за да подобряваме инфраструктурата  и общинския сграден фонд, заяви Младен Кичев. Той обясни, че изборът да бъде ремонтирано читалището в Ръжево Конаре още веднъж показва подкрепата на местната власт за развитието на културните институции и културно-просветната дейност. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?