Следвайте ни

Разтърсваща трагедия! Парапланерист загина нелепо в Стара планина

viber icon

40-годишен парапланерист от Чехия загина в Стара планина, в района на село Тъжа. Инцидентът станал във вторник след 15,30 часа, когато за последно е бил забелязан от свои колеги -парапланеристи. Най-вероятната причина е силният южен вятър, който е повлякъл Ярослав Ленц с парапланера му към каменните ридове на планината и при опит да излезе от там крилото му се е свило и се е получил т.нар. колапс на парапланера. Така той се е разбил в скалите. Най-вероятно тялото се е търкаляло 10-20 метра, тъй като издирващите са открили кървави следи по камъните. 

Ярослав Ленц е пристигнал в Сопот със свои сънародници, 10-15 души преди 3-4 дни. Те са отседнали в градчето.

Според негови колеги той има 10-годишен опит с летенето. Летял е на изток от Сопот във вторник следобяд. След като не се завърнал вчера колегите му са поискали от парапланеристи в Сопот и за3едно са подали сигнал на тел.112.

Независимо от това обаче парапланеристите тръгнали по следите да издирват Ярослав в района на Тъжа. В акцията са участвали и служители на Планинска спасителна служба.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?