71

Разкриха ли причината за водния апокалипсис? Проверяват сечта над Каравелово

Започва разследване на сечта край Каравелово, за да се установи дали тя има отношение към наводнението на селото. Проверката е разпоредена от служебния министър на земеделието Явор Гечев, това съобщи в пострадалото от наводнението село служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според местните хора основна причина за наводнението е сечта, която се извършва в Средна гора над селото, както и  обновеният горски път, който води към местата да добив на дървесина.

Проверява се и състоянието на мостовете и реките, допълни още вътрешният министър. 

МВР ще създаде организация за наблюдение на къщите, които след евакуацията на стопаните им са останали празни, за да не допуснат кражби в тях.

Иван Демерджиев заяви още, че Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане ще има извънредно заседание  възможно най-бързо, след като пред нея бъдат представени проекти за възстановяване и размерите на щетите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
dimitar

dimitar

05.09.2022 | 03:55

бърза и надеждна банкова кредитна услуга за всички Нашата офшорна банка е международна финансова институция, специализирана в международни споразумения за заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро. Средствата са изплащаеми за период от 1 до максимум 30 години. лихвеният процент е 2,5% на година за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 0
Експерт

Експерт

04.09.2022 | 14:00

Като крадат с гааза си от парите за почистване на речните корита и за укрепване на диги - ТАКА ЩЕ Е ! "Патриоти", по руZZки класически олигархичен образец! И за всичко туй, разбира се, са виновни ЕС, НАТО, американците, еврогеййовете, либерастите, джендърите толерастите и марсианците! НИКОГА - косматият, прост и крадлив Ганьовски ЗААДНИК!

Отговори
6 0
Няма никакъв контрол

Няма никакъв контрол

03.09.2022 | 15:27

върху безогледната сеч на българската гора. Няма стари, няма нови управляващи. Никой не обръща внимание на горската мафия. Единствено Дунчев от ПП се опита да направи нещо. Поне се чу за далаверите. Ало, Нинова, къде сте с Иванов. И вие се облажихте от горите ни. Тази сеч вие също я покровителствахте.

Отговори
14 1
глупости на таркалета

глупости на таркалета

03.09.2022 | 15:20

По прости политици не сме имали. Какво, общо има проливния дъжд със сечището над селото? По вероятно е дъждовните облаци да са се образували в резултат на некопетентността на управлявящите да извадят държавата от блатото, в което се намира.

Отговори
1 15

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?