49

Пътят за Карлово е номер 1 сред трасетата убийци

Няколко са пътищата в областта, които вече могат да се похвалят като "писти убийци". На челно място е трасето между Пловдив и Карлово. То е лидер както по брой катастрофи, така и по загинали. Само преди няколко дни в участъка между селата Граф Игнатиево и Труд стана челен удар между кола и товарен автомобил. На място загина 40-годишен шофьор. 

Сред смъртоносните пътища вече се нареди и ​трасето Пловдив-Първомай-Хасково, което се разписа с две жертви в понеделник вечерта. Лидерско място имат също Асеновградско шосе и АМ "Тракия", където през годината имаше ​няколко трупа.

В челната класация по ПТП-а е също пътят Пловдив-Асеновград-Смолян, в чийто обхват попада Околовръстното. Характерното при него обаче е, че има голям брой ранени, но рядко там има загинали. Освен по републикански и общински пътища край Пловдив, на територията на града също се регистрират солидно количество катастрофи. 

Тенденцията сочи, че често след ремонт и поставяне на нова настилка шофьорите си позволяват по-висока скорост, с което превръщат ​пътя в смъртоносна състезателна писта.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
решение

решение

14.12.2022 | 12:19

На всички билбордове по пътя от Пловдив до Карлово и обратно, трябва да пише "Който кара бързо, после го носят бавно!" ПТП-етата не само ще намалеят, но и ще изчезнат като, на баба месечния цикъл.

Отговори
2 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?