2374

Проверяват за незаконна сеч в наводнените села

В четвъртък започват проверки за незаконна сеч в района на наводнените села в община Карлово.

"Имаме карти и информация 10 години назад какви са били разрешените сечи, разполагаме с дронове и джипиес координати", каза пред журналисти в Каравелово служебният министър на земеделието Явор Гечев, който участва в проверките. 

Преди ден министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че ше бъде направена проверка за извършена сеч и дейности в горите в този район, както и да се установи има ли допуснати нарушения, включително дали евентуално допуснатите нарушения имат връзка със случилото се бедствие.

В проверката ще участват представители на полицията, прокуратурата, земеделското министерство, както и на местната власт и медиите.

Много от пострадалите от наводненията в община Карлово заявиха, че причината за бедствието са незаконните сечи. Преди дни земеделският министър Явор Гечев и служебният премиер Гълъб Донев коментираха, че данни за незаконна сеч в района няма. 

Междувременно продължава разчистването на щети в Карловско. От Министерството на отбраната увериха, че ще предоставят фургони, в които временно да бъдат настанени хората,останали без жилища.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?