49
Следвайте ни

Протест срещу ареста на Тошко Машора от Столетово

Мъжът бе задържан за трафик на хора, той няма нищо общо, категорични са близки от селото и познати

viber icon

Мирен граждански протест в подкрепа на Тошко Тодоров-Машора, задържан за трафик на бежанци, организират неговите близки. Според тях той е задържан абсолютно неправомерно, без да има нито участие, нито вина за превозването на бежанци на територията на Гърция. Протестът е насрочен за вторник, 12 октомври, от 9.30 часа, когато там ще се гледа делото за екстрадиция на Тошко Тодоров в Гърция, където е било засечено незаконно превозване на хора.

Семейството на Тошко Тодоров иска делото за трафика на хора да се гледа в България, а не в Гърция, тъй като категорично  задържаният няма нищо общо със случая с мигрантите.

Подписката за протеста  върви във фейсбук и набира много голяма подкрепа. Приятели пишат, че ще подкрепят семейството в този труден момент и ще се борят заедно за справедливост.

Мъжът е задържан преди няколко дни, неговата история е истинска драма, която хвърли  в шок и задържания, и семейството му, както и хората от родното му село Столетово, където той живее с жена си и дъщеря си.

Както „Марица“ писа Машора е обвинен в Гърция, затова, че с кемпера си е превозвал бежанци там.

Историята с кемпера обаче започва още през 2019 г., когато столетовецът обявява два кемпера за продажба. Единият от тях е купен от мъж от Плевен, това Цветомир Цветков Иванчев, на 41 години, и един италианец. Двамата купувачи се спират на по-големия кемпер и се договарят да го закупят. Казват, че не искат оборудването, което учудва съпругата му и него самият.

Месец след покупко-продажбата 28 бежанци от Ирак, Иран и Бангладеш са намерени изоставени от трафикантите в същия този кемпер в Драма. Гръцките власти установяват, че малкият и големият талон на возилото се водят още на името на Тошко Тодоров.

Започва разследване. Издирват се Тошко Тодоров, мъжете, които са купили кемпера от него и трафикантите на бежанците, които вероятно са същите - купувачите българин и италианец. До момента в България следа от Цветомир Иванчев няма и никой не знае къде е той.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Гнусните изчадия

Гнусните изчадия

10.10.2021 | 15:48

Пловдивските магистрати ще го дадат курбан на гърците.

Отговори
4 1
Бобо

Бобо

10.10.2021 | 15:42

Сигурно ще го оправдаят, но му трябва гръцки местен адвокат. А те взимат скъпо,не са като карловските или пловдивските цървули. Семейство със сигурност ще се разори. Това му е единственият шанс, но докато мине делото ще стои години в гръцки затвор.

Отговори
2 0
Ужас

Ужас

10.10.2021 | 15:00

каква нелепа история,ще трябват пари и адвокати,и дано успеят да докажат че е невинен.Успех и късмет желая.

Отговори
4 0
Късмет

Късмет

10.10.2021 | 15:31

И от мен, но в Гърция като чуят за българин, трафик и мигранти дават по 600 години затвор.

Отговори
6 0
Смех

Смех

10.10.2021 | 13:15

"Българин" от Плевен и италианец - направо двама манг..али. Тъпа версия, чичка, ще пада лежане.

Отговори
2 4
що за човек

що за човек

10.10.2021 | 14:55

си ти бе СМЕХ,смешник

Отговори
1 2
Тоя

Тоя

10.10.2021 | 15:28

Замина на море посред зима.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?