49

Президентът Румен Радев идва в Карлово за честването на Васил Левски

Президентът Румен Радев ще участва в тържествения митинг заря в Карлово по повод 186 години от рождението на Васил Левски. Той ще бъде открит от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов в 21.00 часа на площад „Васил Левски“. Преди това по традиция на този ден от музей „Васил Левски4 ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет, което шествие от граждани ще пренесе до площада с  паметника на Апостола.

На 18-ти юли е кулминацията на проявите, посветени на Васил Левски.

Денят е и официалния празник на Карлово. Той ще започне в 9.00 часа със света литургия в храма “Св.Николай”. След това ще бъдат положени  цветя на гроба на майката на Васил Левски Гина Кунчева, а от 10.15 часа кметът на Карлово ще посрещне участниците в националния туристически поход “По стъпките на Апостола”.

 От 11.00 часа в читалището  на Карлово  започне среща на участниците в “150 урока за Апостола” организирана от СУ “Васил Левски”.

В 11.30 часа в музей „Васил Левски“  фондация “Васил Левски“ и Комитет „Васил Левски“ ще връчат награди на изявени личности, работили по темата за Апостола.

 Ден по-рано, на 17 юли, понеделник ще бъде връчена Наградата на Карлово. Церемонията е на площад „20 юли“ от 20.30 ч., а след това започва концерт на ансамбъл „Българе“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
ТОЗИ ГНУ-САР

ТОЗИ ГНУ-САР

14.07.2023 | 17:09

ЩЕ УПОТРЕБИ И ДЯКОНА ЗА ЦЕЛИТЕ СИ. БЕЗСРА-МЕН, НА-ГЪЛ ФАТМАК, НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?