2374

Предупреждават за възможни измами в наводнените села в Карловско

Възможни са измами и злоупотреби от неизвестни лица в наводнените села в Карловско, това може да стане при описване на имуществото. За това алармира кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който е председател на Общинския кризисен щаб.

Във връзка с преодоляването на щетите от бедствието, сполетяло някои села в община Карлово и обезщетяването на пострадалите, Общинският кризисен щаб държи да информира населението, че право да влизат по домовете и да описват щетите по сградния фонд и покъщнината имат само представители на комисиите, утвърдени със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов или областния управител на област Пловдив Ангел Стоев. Те би трябвало, преди да започнат описа, да се легитимират по надлежния ред.

Всички опити на частни лица да влизат в домовете на пострадалите и да описват имущество са на ръба на закона и Общинският кризисен щаб не носи отговорност за тяхната дейност.

Предупреждаваме, че са възможни измами и злоупотреби с дарения, затова призоваваме хората да контактуват само с официалните представители на Кризисния щаб, Община Карлово, Областната управа, служителите на полицията и армията.

От своя страна Кризисният щаб ще информира полицията и правоохранителните органи при всяко съмнение за нерегламентирана дейност на територията на пострадалите села и общината.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?